Chokladdoppade maränger


  • CHOKLADDOPPADE MARÄNGER
Författare: Svenska Lantägg

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

4 äggvitor 

230 g socker

200 g mörk blockchoklad

lite citronsaft

Så här gör du:

Sätt ugnen på 125°.

Ta fram en helt ren skål och en ren elvisp eller en köksassistent med ren visp och skål. Häll först i sockret, sedan en äggvita och en liten skvätt citron. Citronsaften ska inte ge smak, utan bara hjälpa till att göra smeten så blank och smidig som möjligt. Börja vispa och tillsätt sedan en äggvita i taget och vispa tills du får perfekta, stela marängtoppar i smeten. 

Klicka eller spritsa ut på smord plåt eller bakplåtspapper. Grädda i ugn ca 45 minuter.

Marängerna ska kännas torra och luftiga. 

Smält blockchokladen över svag värme eller vattenbad. Doppa halva marängen i chokladen och låt stelna.

Servera gärna med chokladdoppade jordgubbar eller annan färsk frukt.