Chokladmoussetårta


  • Chokolademoussekage
Författare: DanSukker

Portioner: 12

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

Botten:

200 g mandlar
2 ägg
2 dl mörkt Muscovadosocker 
rivet skal av 1 apelsin
1 msk smör till att smöra formen
2 msk ströbröd till formen


Chokladmousse:

200 g vit choklad
2½ dl vispgrädde
1½ dl crème fraiche 38 %

Dekoration:

Frukt och/eller bär

 

 

Så här gör du:

Botten: Hacka mandlarna fint. Vispa ägg och muscovadosocker luftigt. Tillsätt hackade mandlar och apelsinskal. Smörj en springform (ca. 24 cm i dia.) och bröa den med ströbröd - fördela degen i formen. Baka i cirka 25 minuter i 175 °C längst ned i ugnen. Låt kakan kyla av i formen innan du tar loss den.

Chokladmoussen: Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädde och crème fraiche ihop till en luftig kräm. Rör snabbt ned ungefär 1/3 av krämen medan den fortfarande är varm. Vispa snabbt för att undvika klumpar. Blanda och vänd därefter försiktigt ned resten av skummet i chokladen. 

Lägg kakbotten på ett serveringsfat och och låt kanten av springformen sitta kvar runt kakan.  Bred ut chokladmoussen på kakan. Ställ kakan i kylskåpet fram till serveringen. Ta bort kanten runt kakan och dekorera med frukt eller bör.