Marängtårta med jordgubbar


  • Lagkage 3 612Px
Författare: Svenska Lantägg

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

Smet:
6 äggvitor
300 g socker
10 g majsstärkelse
10 g vitvinsvinäger
1 vaniljstång

Fyllning:
glass och sylt och/eller
grädde och mosade eller skivade färska bär
god choklad, riven

Så här gör du:

Vispa äggvitorna tills du har stela, höga toppar. Tillsätt därefter 200 g socker lite i taget samtidigt som du vispar. Blanda i de sista 100 g socker tillsammans med majsstärkelse, vitvinsstärkelse och vaniljkorn. Sätt ugnen på 125 ° C. Rita tre cirklar ca. 25 cm i diameter på bakplåtspapper. Fördela degen i cirklarna. Baka bottnarna i ca. 60 min vid ca. 125 ° C och låt svalna. 

Varva marängbottnarna med glass, sylt, grädde eller bär eller varför inte non stop eller smarties. Det mest funkar, så länge det är gott. Dekorera tårtan med färska jordgubbar och riven, god choklad om det är midsommar. Variera bär och dekoration efter säsong.