Valnötskaka


  • Valnoeddekage
Portioner: 8

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

Kaka:
4 äggvitor
1¼ dl socker
60 g grovhackad mörk choklad
50 g finhackade valnötter
1 msk smör till att smörja formen

Nötsirap:
1 dl hela valnötter
1 dl mörk sirap

Så här gör du:

Vispa äggvitorna styva med socker. Blanda ned choklad och valnötter i de styvt vispade äggvitorna.

Häll smeten i en smord springform och grädda den mitt i ugnen i ca. 25 minuter i 175° C.

Nötsirap: Lägg valnötterna i en kastrull, täck dem med vatten och koka i 5 minuter. Häll av vattnet och låt nötterna droppa av i ett durkslag. Blanda valnötter och mörk sirap i kastrullen och koka blandningen i en minut. Låt sirapen svalna och servera den tillsammans med kakan.