Sabayonkräm

med blåbär och fikon


  • Bær Med Sabayonnesauceweb
Författare: LANTÄGG

Portioner: 4

Betyg:  ( omdömen)

Kommentarer: 0

  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

200 g florsocker

8 pastöriserade äggulor
2 dl vitt vin eller mousserande vin
125 g färska blåbär och hallon
8 färska fikon i tärningar, evt utan skal
brunt rörsocker till gratinering

Så här gör du:

Vispa äggulorna med florsockret och tillsätt det vita vinet. Vispa ihop alla ingredienser till en skummande kräm i en gryta som du sätter på medelvärme. Krämen får inte koka så se hela tiden till att krämen inte blir för varm, dra i såfall av plattan eller skruva ev. ned. Anrätta fyra ugnsfasta tallrikar, med blåbär, hallon och fikon skuret i tärningar. Fördela krämen över bär och frukt. Strö över riktligt med rörsocker. Gratinera sedan några minuter på grilläge i ugnen eller med en liten gasbrännare om du har. Servera så snart som möjligt. Det här är en rätt som gästerna ska vänta på och inte tvärt om. 

 

 

Kommentarer

Skriv kommentar

  • Det finns inga kommentarer för detta recept.

Kommentera recpetet Sabayonkräm


Namn *


*

Please verify the reCaptcha field

This field is required