Ägg Benediktin


  • Ägg Benedectine
Författare: Annica Karlsson (för Svenska Ägg)

Portioner: 4

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

Hollandaise

100 g smör

2 ägg gulor

1 msk vitt vin

1 msk citronsaft

salt

nymalen peppar

 

Pocherade ägg

1 ½ l vatten

2 msk ättika

4 ägg

 

Tillbehör

Blandad sallad, rökt skinka, vattenkrasse

4 skivor från en baguette

Så här gör du:

Hollandaise

Smält smöret i en kastrull. Blanda äggulor och vin i en bunke. Koka upp vatten i en kastrull och låt sjuda på svag värme. Ställ bunken med äggulor och vin över det sjudande vattnet och vispa tills äggblandningen tjocknar, tillsätt smöret lite i taget under vispning. Tag såsen från värmen och smaka upp med citronsaft, salt och peppar.

 

Pocherade ägg

Koka upp vatten och ättiksprit. Låt vattnet sjuda. Knäck ett ägg i taget i en kopp. Låt ägget glida ner i vattnet och låt det sjuda någon minut tills vitan är fast runt om men äggulan fortfarande lös. Ta upp ägget med hålslev och lägg det på hushållspapper för att torka.

 

Tillbehör

Lägg upp brödet på en tallrik och lägg på sallad, skinka och det pocherade ägget. Häll över hollandaise-såsen. Dekorera med vattenkrasse.