Dansk köttfärslimpa


  • Forloren Hare
Författare: Økoægget

Portioner: 4

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

Färs

250 g fläskfärs

250 g nötfärs

salt och peppar

2 ekoägg

½ dl ströbröd

1 dl mjölk

 

1 paket bacon

1 msk tomatpuré

timjan

4 enbär

3-4 dl mjölk

3 tsk maizenamjöl

vinbärsgelé

salt och peppar

1 påse haricot verts

 

Tillbehör

kokt delikatesspotatis

Så här gör du:

Den här danska köttfärslimpan är riktig gammaldags mat som ska serveras med brunsås, vinbärsgelé och kokt potatis – pröva vår version med enbär och timjan i såsen.

Börja med att sätta ugnen på 200° C.

Blanda det hackade köttet med salt och peppar. Tillsätt ägg och ströbröd. Blanda allt ordentligt och tillsätt mjölk tills färsen får en bra konsistens.

Forma köttfärslimpan i ett ugnsfast fat och täck den sedan med bacon. Pensla med tomatpuré, timjan och enbär och baka alltsammans i ugnen i 200° C.

Tillsätt därefter 3-4 dl mjölk och skruva ned värmen till 180° C och baka färdigt köttet i ytterligare 20 min.

Ta ut fatet ur ugnen, häll stekskyn i en gryta och red med en maizenablandning (maizenamjöl och vatten). Tillsätt vinbärsgelé, smaka av med salt och peppar och koka bönorna i lättsaltat vatten i ca 4 min.

Servera gärna med skalad delikatesspotatis.