Hummergratäng

på havskräfta


  • Hummergratin
Författare: Økoægget

Portioner: 4

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

Fyllning

100 färsk grön sparris

200 g kött från havskräftsstjärtar (600 g hela stjärtar)

1 vitlöksklyfta, hackade

1 tsk paprika

färsk timjan

purjolök

salt och peppar

 

Gratängsmet

2 tsk mjölkkanna

½ l grädde

salt och peppar

2 ekoägg

 

Tillbehör

smör

dill

citron

bröd

brød

Så här gör du:

Om du vill bjuda på havskräftor, är den här rätten ett riktigt bra sätt. Receptet tar verkligen till vara havskräftans speciella utseende och smak. 

Börja med att sätta ugnen på 180° så att den hinner bli varm. Blanchera sparrisen hastigt i kokande saltat vatten. Skala under tiden havskräftorna och avlägsna tarmen (du får bort den genom att göra ett litet snitt i ryggsidan).

Gör en blandning med vitlök, paprika, timjan, purjolök, salt och peppar. Blanda i havskräftsstjärtar och sparris i och se till att de kryddningen fördelas jämnt.

Vispa ihop maizenamjäl och grädde och koka upp med salt och peppar, fortsätt vispa. Låt blandningen koka under fortsatt vispning på svag värme i en minut. Rör sedan långsamt ned blandningen i äggulorna, tillsätt sedan sparris och kräftstjärtar.

Fördela gratängsmeten i fyra portionsskålar och baka i 180° C i ca 20 min.

Servera rätten med smör, klippt dill, citron och bröd.