Påskpannkakor

med marsipan och vispad grädde


  • Pandekager M Marcipan
Författare: Økoægget

Portioner: 4

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

Påskpannkakor

½ dl socker

4 ekoägg

2½ dl standardmjölk

1 citron, rivet skal

180 g smör, smält

225 g marsipan, riven

5 dl mjöl

2½ tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

smör till stekning

 

Tillbehör

2½ dl grädde, vispad

250 g färska bär

florsocker

lönnsirap

Så här gör du:

Baka lite speciella pannkakor nu till påsk.

Vispa socker och ägg väl. Tillsätt mjölk, rivet citronskal och smält smör.  Tillsätt riven marsipan och blanda tills du får en jämn smet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned det i äggsmeten.

Värm upp en bra, mindre stekpanna, smält matfettet i panna och tillsätt en msk smet per pannkaka.

Stek pannkakorna gyllenbruna i smör och servera gärna med vispad grädde, färska bär, florsocker och lönnsirap.