Vegetarisk quiche

med nötter


  • Quiche Lorraine Vegetar
Författare: Svenska Lantägg

Portioner: 4

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

5 ekoägg

2 dl lätt crème fraiche

2 dl mjölk

½ tsk muskotnöt, riven

2 msk färsk timjan

100 g ost (gärna Gruyère), riven

salt och peppar

400 g jordärtskockor

2 bakpotatisar

1 purjolök

hasselnötter, grovt hackade

 

1 förgräddat pajskal

 

Så här gör du:

Den här quichen är full av smak och passar som tillbehör till en kötträtt eller som ensam huvudrätt till en sallad. Det här är bara receptet på en fyllning. Först måste du antingen göra ett pajskal eller köpa ett. Värm sedan upp ugnen till 170°. 

Vispa ihop ägg, crème fraiche och mjölk med muskotnöt, timjan, riven ost, salt och peppar. Skär jordärtskockor, potatis och purjolök i tunna skivor. Fördela jämnt i pajbotten och häll över äggsmeten.

Strö till sist över nötterna och baka pajen i ca 40 minuter i 170° C tills jordärtskockorna är möra.