Apelsincrêpes

med nötter


  • Crepe M Appelsin Nodder
Författare: Økoægget

Portioner: 4

Betyg:  ( omdömen)


  Skriv ut receptet

Du kommer att behöva

Pannkakor

25 g smör

3 ekoägg

1 msk socker

1 nypa salt

1 apelsin, rivet skal

2 dl mjölk

1 tsk vaniljsocker

75 g vetemjöl

1 citron, rivet skal

40 g mörk choklad, riven

40 g nötter, hackade

smör till stekning

 

Tillbehör

½ l apelsinjuice

1 ask jordgubbar (250 g)

1 ask hallon (250 g)

1 knippe färsk mynta

ev vaniljglass

Så här gör du:

Smält smöret. Vispa ihop ägg, socker, salt, apelsinskal och hälften av mjölken . Vispa i smöret tillsammans med vaniljsocker och mjöl. Tillsätt mjölk tills konsistensen är krämig. Blanda citronskal, choklad och hackade hasselnötter i degen och låt den vila ca. 30 min.

Stek pannkakorna i en lätt smord teflonpanna tills de är gyllene.

Koka ned ½ l god apelsinjuice tills den har fått sirapskonsistens (ca. ½ dl) och rör ned jordgubbar och hallon och lite hackad färsk mynta.

Servera såsen som tillbehör till pannkakorna och vaniljglass.

Du kan också duka upp fler tillbehör som dina gäster kan välja mellan, t.ex. nutella, sylt, grädde, crème  fraiche, likör, cognac, brandy, frukt och bär, nötter, färska kryddor, choklad etc. Gör det till ett pannkaksparty!