Du kommer att behöva
Pannkakor
25 g smör
3 ekoägg
1 msk socker
1 nypa salt
1 apelsin, rivet skal
2 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
75 g vetemjöl
1 citron, rivet skal
40 g mörk choklad, riven
40 g nötter, hackade
smör till stekning
Tillbehör
½ l apelsinjuice
1 ask jordgubbar (250 g)
1 ask hallon (250 g)
1 knippe färsk mynta
ev vaniljglass
Så här gör du:
Smält smöret. Vispa ihop ägg, socker, salt, apelsinskal och hälften av mjölken . Vispa i smöret tillsammans med vaniljsocker och mjöl. Tillsätt mjölk tills konsistensen är krämig. Blanda citronskal, choklad och hackade hasselnötter i degen och låt den vila ca. 30 min.
Stek pannkakorna i en lätt smord teflonpanna tills de är gyllene.
Koka ned ½ l god apelsinjuice tills den har fått sirapskonsistens (ca. ½ dl) och rör ned jordgubbar och hallon och lite hackad färsk mynta.
Servera såsen som tillbehör till pannkakorna och vaniljglass.
Du kan också duka upp fler tillbehör som dina gäster kan välja mellan, t.ex. nutella, sylt, grädde, crème fraiche, likör, cognac, brandy, frukt och bär, nötter, färska kryddor, choklad etc. Gör det till ett pannkaksparty!